donderdag 21 oktober 2010

Trends wonen 2010

Maandag door Marie Gon bijgepraat over de nieuwe trends. Met de nieuwe trends kunnen we weer de primaire kleuren verwachten. Veel geel, rood en blauw was op de internationale beursen terug te zien.
http://www.perscentrumwonen.nl/2010/01/woonbeurs-keulen-2010/ Ook op internet is overal te lezen dat o.a. geel de nieuwe mode kleur wordt http://www.gimmii.nl/arco-in-de-prijzen.html

De kleur is erg mooi te combineren met grijstinten. Ook de kleuren bij elkaar kunnen erg goed als je oplet hoe je het doet.

Marie Gon gaf een erg inspirerende workshop over de trends. Ook gaf zij aan dat inspiratie en trends gewoon op straat liggen. Kijk eens met andere ogen naar gebouwen. Richt je blik eens omhoog. Of kijk juist eens omlaag. Hoeveel mensen zullen de prachtige stoepen in Barcelona bij het Gaudi park zien.

Naast de trends gaf ze ook leuke voorbeelden voor het inrichten van je presentatieplek of etalge. Schilder pallets wit en maak er een mooi tafel van. Of pak een vel papier teken daar een vrouw op en maak met stof haar jurk. Maak eens een leuke balie met wc rollen. Of eierdozen. Gebruik je fantasie.
Je winkel aantrekkelijk maken, maak het spannend. Teken een lijn op de grond en laat de mensen deze volgen naar een bijzonder object in je winkel. Maak doorkijkgaten in je etalage. Mensen willen verrast worden.

Ik was zeker verrast na deze dag. Het was super leuk om met winkeleigenaren, fotografen en stylisten te praten over de trends van 2010.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten